ESC2017 Heti Hírek

Az elmúlt héten nem mindenki csak az ünnepi ebéd kipihenésével volt elfoglalva, van új előadónk. A héten megkezdődik egy – maratoni – válogató.

Montenegró

Idén Montenegró a popot választja. Az előadó Slavko Kalezić, aki színészként volt ismert az országban, egészen a 2013-as Adria X Faktorban való feltűnéséig. Ezt az évadot egyébként Daniel Kajmakovski (Macedónia, 2015) nyerte, az ő és Slavko Kalezić mentora is Željko Joksimović volt. (2004 Szerbia és Montenegró, 2012 Szerbia, 2008-ban az ESC házigazdája.) Egészen pontosan Kalezićnek végül nem lett a mentora, mivel a mentorházon nem jutott túl az énekes.

Hiába nem jutott be az élő show-ba, a hírnév és az énekesi pálya megérkezett, azóta számos dalt és lemezt jegyez.

Az Eurovízióra indított dalának címe Space lesz, a dal még nem került publikálásra. Helyette itt egy felvétel, ahogy az Oro-t (2008, Szerbia) énekli:

Litvánia

A balti országban megkezdődik szombaton az előválogató műsorsorozat, az „Eurovizijos” dainų konkurso nacionalinė atranka, ami 10 héten át fog tartani. 51 produkció vetekszik majd a lehetőségért, hogy képviselje Litvániát Kijevben.

Az előválogatón résztvevők listáját ide kattintva érheted el.

Magyarország

Már csak hat dalt fed homály, reméljük, hogy a héten ezek is ismertté válnak, hiszen két hét múlva szombaton, 19:30-kor startol A Dal2017 a Dunán. Talán azt is megtudjuk a héten, hogy ki melyik válogatóban lép színpadra (mostantól „válogató” az, ami eddig „elődöntő” volt).